miercuri, 14 noiembrie 2012

Revenind la cursurile noastre...



Pătrunzând mai adânc în lumea HP, cu țină exactă spre origini, pot spune că nașterea acestei companii reprezintă un substrat valoros pentru multe țeluri actuale, țeluri ale acelora ce doresc, visează și au idei mărețe. Situație respinsă de mulți în zilele noastre și catalogată chiar drept unul dintre miturile antreprenoriatului modern, a face din puțin ceva gigantic reprezintă câteodată pură fantezie. Însă, un garaj și două minți sclipitoare au pus bazele la ceea ce va deveni în zilele noastre una dintre cele mai mari referințe mondiale.

Astfel, un nou început de an - 1 ianuarie 1939 a coincis cu un alt început, marcat prin colaborarea
dintre doi absolvenți ai Universității Stanford, William Hewlett și David Pakard, colaborare bazată pe o prietenie de aproape 5 ani. În cinstea acestei prietenii, dilema numelui Hewlett Pakard - Pakard Hewlett a fost decisă de voia sorții, cu ajutorul unei monede.

Pentru a evolua de la un simplu garaj din Palo Alto la venituri de 1 miliard de dolari nu a fost nevoie decât de 38 de ani, câteva idei strălucite precum și voință și dedicare. Destul de simplu dacă stăm să ne gândim...nu?

Punctul de plecare în ascensiunea HP l-a reprezentat un oscilator audio mult mai stabil decât oferta pieței, iar garanția succesului a fost asigurată de costurile reduse ce stabileau un preț de 5 ori mai mic decât cel al concurenților. De aici, un întreg univers tehnologic a luat naștere, univers reprezentat de calculatoare personale, laptopuri, imprimante, servere și multe alte instrumente. Nu voi insista asupra descrierii acestor produse datorită domeniului mult prea tehnic pe care ar trebui să-l abordez, însă pot spune că în anul 1983 calculatoarele HP dețineau deja tehnologia ecranului tactil - touchscreen.

Referință actuală de primă importanță, HP reprezintă pe lângă tehnologie și dezvoltare, o puternică sursă motivațională. Astăzi, a porni de la zero pare o strategie demodată, iar încrederea în propriile idei reprezintă de mult un clișeu. Însă într-o lume total demotivată, în care aprobarea celui de lângă contează mai mult ca propria voință, istorii precum HP ar trebui sa dea adevărate lecții de viata! Astfel, așa cum ne îndeamnă și cei de la HP:
If you're going to do something, make it matter!



Enjoy!


2 comentarii:

  1. Pe principiul "daca n-ai in casa un produs hp, nu existi!" :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) adica vrei sa spui daca nu ai un produs hp, nu esti fabulos! :)) eu imi pregatesc sfera existentiala prin economii masive pentru un envy. Ca tot imi place cum suna... So envy me!:))

      Ștergere