duminică, 11 noiembrie 2012

Cu și despre hp... sau prima mea întâlnire cu hp


Despre compania hp sunt multe de zis… începuturile, evoluția, elemente actuale și de viitor, toate aparțin acestei mari familii și au influențat sau vor influența la rândul lor omul prin tot ceea ce înseamnă tehnologie.

Însă, înainte de toate aceste aspecte, un loc deosebit îl ocupă aspectele sociale sau latura sensibila; acea impresie pe care contactul cu universal hp  ți-o lasă în urmă. Și această latură poate fi descrisă cel mai bine prin intermediul primei experiențe pe care tu, ca persoană obișnuită, ai avut-o cu oricare din elementele acestei companii.


Personal, pot spune că prima mea experiență „datează” din perioade îndepărtate, când eu și tehnologia nu formasem încă o relație puternică de dependență. Dar cu toate acestea, îmi amintesc și acum de prima imprimantă care a apărut pe biroul meu relativ simplist la acea vreme. Era ceva mare, alb, cu detalii cenușii, cu un design futurist și pe care erau inscripționate două litere: h și p. Sentimentul de simpatie pentru acest aparat a întârziat să apară, prezența lui fiind asociată cu  un fel de schimb între biroul meu spațios și o imagine mai încărcată, însă cu elemente noi. Dar momentul în care primele mele “opera de arta” din Paint au căpătat un format fizic și mai mult, color, atunci a fost dragoste la prima vedere. 

Cred că se poate înțelege acum aluzia anterior făcută la acele perioade îndepărtate :). Mai exact, această imprimantă am primit-o când eram destul de mică, pe la vârsta de 10 ani. Desigur, singura utilitate pe care o percepeam la acea vreme  se rezuma la imprimarea desenelor mele preferate. Astfel, reușisem să adaug un strop de „high-tech” simplei mele activități de desenat și colorat. Treptat,  colecția mea de desene crescuse, ajungând și împodobind întreaga casă , chiar și bradul de Crăciun :).        

Practic de aici a pornit o noua experiență, experiența mea alături de hp. Ulterior, relația noastră s-a consolidat trecând prin toate fazele anterior enumerate: istorie, evoluție elemente actuale și perspective. Așadar am descoperit că hp înseamnă de fapt Hewlett Packard și că această combinație de cuvinte reprezintă de fapt numele fondatorilor companiei. Am descoperit că produc multe alte lucruri pe lângă mica mea imprimantă și că dispun de o tehnologie inovatoare ce evoluează fantastic de repede. Am descoperit o mulțime de lucruri noi, iar singurul lucru pe care îl pot pune acum este.... 
Hp...încântată de cunoștință!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu