vineri, 23 noiembrie 2012

Innovating through life... Under HP's Pavilion



Dupa cum am promis intr-o postare anterioara, astazi voi continua mica incursiune in lumea HP prin punctarea catorva momente de referinta pentru istoria companiei cat si pentru evolutia tehnologica.   Trecand de la oscilatoare la calculatoare, urmatorul salt a fost unul direct spre viitor,  in anul 1983 aparand modelul HP 150. Pana acum nimic surpinzator si nimic legat de tehnologia zilelor noastre, insa ceea ce putin cunosc este faptul ca modelul HP 150 era numit "Magic", fiind dotat cu un un monitor tactil, ce permitea utilizatorului sa lucreze prin atingerea ecranului. Astfel, faimosul touch-screen, atat de utilizat astazi (telefoane, tablete, bancomate etc.) exista inca din anii '83.





Reprezentand o caracteristica revolutionara pentru utilizatorii de la acea vreme, modelul cu ecran tactil a fost lansat sub sloganul: "Setting you free", iar prezentarea produsului nu a fost nici decum mai prejos.



Iar compania HP nu s-a oprit aici, continuand sa iasa in evidenta prin inovare. Un an mai tarziu, respectiv in anul 1984, HP surprindea din nou prin lansarea modelului HP 110. Ce facea acest model atat de special? Simplu... 110 era de fapt primul laptop HP. 


Cu o greutate de aproape 4 kilograme, modelul 110 dispunea de cea mai mare capacitate de memorie pentru un calculator portabil si costa aproape 3000 $. Chiar daca forma si aspectul pot parea putin ciudate, pentru anii '84, acest laptop reprezenta o adevarata descoperire.

Astfel, compania HP a revolutionat o intreaga industrie in doar 2 ani, simplificand cu mult munca in fata calculatorului (lungile coduri de comanda din MS-DOS erau inlocuite de o simpla atingere a ecranului) si dependenta tot mai mare de calculator prin portabilitatea laptopurilor.


De aici si pana la faimosul Pavilion nu a mai fost decat un pas. Astfel, in anii '95 a fost cucerita si ultima piata ramasa neacoperita, asa zisa 'home market" prin lansarea modelului Pavilion 5030, primul PC multimedia destinat utilizarii pubicului larg. 



Astazi, compania HP reprezinta o referinta la nivel mondial, produsele sale fiind prezente in orice tara, lucrand pentru noi si facandu-ne viata mai usoara. Avand la baza un indelungat proces de cercetare, dezvoltare si inovare, noile tehnologii aduc un omagiu acestor inventii revolutionare "ancestrale", recunoscandu-le importanta desavarsita si impactul pe care l-au avut asupra dezvoltarii omului si a societatii informationale de astazi.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu