marți, 18 decembrie 2012

The power of a bond!

Minunata poveste a lui Dave si a lui Bill inspira astazi extraordinar de multi oamnei, in speciali tineri care doresc sa-si cladeasca un drum al lor si sa revolutioneze lumea din jur. Cu toate acestea, daca ar fi sa ne intrebam, ce ne impiedica pe majoritatea dintre noi sa trecem la actiune, raspunsul va fi sigur urmatorul: curajul, vointa si o idee buna.


Articolul de fata vine exact cu scopul de a dezminti acest mit, iar cei de la HP ne-au demonstrat ca toate cele trei elemente se dobandesc pe parcurs si ca cel mai important este realizarea primului pas. O curiozitate extrem de interesanta despre HP, pe care foarte multa lume nu o stie, se refera la faptul ca cei doi fondatori nu aveau nici o idee de produs in momentul in care s-au decis sa lucreze in parteneriat. Singura lor dorinta era sa cladeasca o companie impreuna, indiferent ce tip de companie va fi.




Hewlett declara la un moment dat ca la inceput cei doi ar fi facut orice pentru a castia cativa centi, insa impreuna! Astfel ca primele lor produse, nu aveau nici o legatura cu sfera IT: un detector care sa indice un foul-line la bowling, un ceas care sa functioneze incorporat intr-un telescop sau un device care sa permita tragerea automata a apei la pisoar. Cine s-ar fi gandit la asta? Si cati dintre voi cunoasteti acest aspect?

Nici unul dintre aceste produse nu a iesit pe piata, insa cei doi au persistat pana au descoperit nu produsul ideal, ci modul in care puteau sa cladeasca o companie, o companie viabila care ar putea lansa produse cu adevart revolutionare.

Astfel, cei doi ne inavata o lectie deosebita de viata si anume ca abordarea arhitecturala este cel mai importanta pas in cladirea unei companii de durata. Ideea de produs vine de la sine dupa ce sunt stabilite o serie de valori pe care te angajezi sa le urmezi precum si sistemele organizationale si culturale. Produsul ideal se va mula perfect cu aceste criterii prestabilite.

So, set your values, set how you want to see the world and how you want the world to see you. Set your goals in life and the rest will follow!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu