luni, 10 decembrie 2012

Preserving history!

Atunci cand ai un impact deosebit, dar si de lunga durata, asupra celor din jurul tau, acestia vor sa "te pastreze" intr-un fel sau macar sa mentina vie amintirea ori imaginea lucururilor care le-ai facut si au contat. De aceea oamenii "mari" si ideile lor si mai marete vor avea intotdeauna un loc aparte in randul istoriei.

Vorbind de Bill Hewlett si Dave Packard, imaginea lor este inca prezenta in cadrul marii familii pe care acestia au creat-o pas cu pas, iar universul HP de astazi se dezvolta in continuare pe principiile si ideologiile acestor doi mari oameni. 




Iar pastrarea imaginii fondatorilor nu s-a oprit aici. Locul unde totul a pornit, celebrul garaj din Palo Alto, a reprezentat primul punct de prezervare a istoriei. Reintoarcerea in timp, la locul ce era odata, cand cei doi prieteni au bus bazele unui proiect ce va deveni colosal, a reprezentat o dovada de respect pentru ce a fost, cat si o dovata de responsabilitate pentru ce va fi. Astfel, acesta latura a universului HP va putea fi cunoscuta si de generatiile viitoare si va putea inspira in continuare. And here it is!


  
Astazi, garajul HP reprezinta un adevarat "loc de pelerinaj", locul in care o legenda a luat nastere. 
Pe langa acesta, cei de la HP au creat si un muzeu virtual, pentru cei care nu pot ajunge atat de usor in Palo Alto, insa isi doresc sa cunoasca universul HP. In acest mediu virtual pot fi vazute cele mai importante produse din istoria companiei. De asemenea, acest muzeu pune in evidenta evolutia si dezvoltarea tehnologica de care compania a avut parte de-a lungul anilor, rapiditatea cu care au aparut noile produse si tehnilogiile inovative detinute la vremurile respective. Muzeul poate fi "vizitat" de orice persoana din orice colt al globului, printr-o simpla accesare a paginii de internet a celor de la HP. So... Enjoy it! http://www8.hp.com/us/en/hp-information/about-hp/history/virtual-museum/virtual-museum.html

Mai mult, cateva persoane fascinate de istoria compnaiei au pus bazele unui adevarat muzeu, in Australia. Aici pot fi gasite primele produse HP, mai exact rezultatul muncii din primii 25 de ani, insa intr-o stare perfect functionala. Fondatorii acestui muzeu considera compania  HP atat un pionier al industriei computerelor, cat si unul dinre putinii "supravietuitori" ai industriei, care pot oferi astazi solutii viabile si moderne.

Pentru acestia, perspectiva istorica a companiei HP este deosebit de importanta, de altfel aceasta ascunde secretul succesului si al culturii organizationale. Acest muzeu este cladit mai mult din pasiune si devotament, neavand ca scop profitul, iar vizitarea sa se face prin contactarea fondatorilor.

Astfel, dupa cum spun si fondatorii, HP Computer Museum nu reprezinta o societate comerciala! Ci reprezinta o baza de resurse pentru entuziasti si curiosi!

Asa ca, daca ajungeti in viitorul apropiat in Melbourne, Australia, nu ezitati a vizita acest muzeu. Si nu de dragul de a avea o noua bifa pe lista locurilor vizitate, ci pentru a putea intelege o cultura si o evolutie... Practic evolutia unor obiecte indispensabile noua astazi si anume PC-urile sau laptopurile.

Till then, you can enjoy the virual version!  http://www.hpmuseum.net/index.php




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu